Rug

Pijnklachten cupping therapie

De Vacuüm bodydrainer cupping is niet alleen een super apparaat om komaf te maken met verklevingen (cellulitis)… maar is ook een ideale therapie tegen stress en pijnbestrijding.

De pijnklachten cupping therapie geeft vaak bij chronische klachten en bij pijnklachten een verlichting. Doordat het een prikkeling geeft aan het zenuwstel en deze weer door geeft aan de hypothamulus in de hersenen maakt het hormoon stofjes aan zoals endorfines, serontines maar ook aan de doorstroming en heeft ondersteunt bij een lymfedrainage. Of je nu vocht vasthoudt na lange vluchten of door heel de dag zitten of slechte doorstroming. Wil facial en body cupping helpen dit te verbeteren, ook de ongemakken hiervan. Bijv. onrustige benen. Heb je echt een lymfe probleem dan moet je super voorzichtig doen. 

WAT IS PIJN?

Iedereen heeft weleens pijn. Het is onaangenaam tot ondraaglijk gevoel. Het kan zeurend, krampend, kloppend en stekend zijn. Pijn ontstaat vaak als het lichaam beschadigd wordt, bijv. bij val of klap. Maar ook als je een ontsteking in het lichaam hebt, of bij een beknelling of overbelasting. Pijn kan ook worden veroorzaakt door druk of schade aan zenuwstelsel. Hersenen zorgen voor een pijngevoel. Chronische pijn is, als de pijn lang duurt en er geen duidelijke oorzaak is. Bij acute pijn is er een aanwijsbare oorzaak. Cupping kan een verlichting geven bij pijn omdat het het zenuwstelsel prikkelt en verklevingen los maakt. 

Kuur behandeling

Een kuur behandeling wordt altijd afgestemd op de klant en soort klachten, aan de hand van een intake gesprek maken wij een behandelplan.