Buik

Buik cupping therapie 

Buik cupping zorgt voor verbetering van de doorbloeding, verbetering van spijsvertering, zorgt voor een boost van de stofwisseling, verstevigt de huid, is een detox voor het lichaam en zorgt voor het versnellen van het afvalproces.

Buik cupping therapie wordt meestal overgeslagen. Het is het gebied dat vaak wordt overgeslagen bij een massageroutine. Simpelweg omdat het de cliënt kwetsbaar kan maken en het intiem is waardoor de cliënt en de behandelaar zich vaak ongemakkelijk bij voelt. Het is echter een van de belangrijkste delen van het lichaam om te masseren. Omdat de voordelen zo positief zijn! De buik is de bibliotheek van je emoties, je darmen wordt ook wel gezegd je tweede hersenen te zijn die alles opslaat. Veel organen zijn ook verbonden met dit gebied. Spanning en stress hebben de neiging om in de buik op te slaan. Daarom is ademhaling ook heel belangrijk. Het masseren met de cups op de buik geeft verlichting, ontspanning en evt. betere stoelgang. 

Last van ongenoegen van de buik

Je gezondheid is ook afhankelijk van hoe je dikke darm functioneert. In deze dagen, waar sommigen last hebben van  een opgeblazen gevoel, constipatie en soms PDS of zelfs ernstigere aandoeningen is deze fysieke manipulatie cruciaal voor een comfortabelere en gezondere jij. Met de body cups (hard en zacht) kun je met de darmen mee masseren. 

Ook zijn er cosmetische aspecten

Zoals striae, cellulite, love handels, verslapte huid van de buik en soms littekens.  Voor littekens/striae zou ik de Skin Get A life kiezen, voor cellulite/love handels, verslapte huid de Cellulite Be Gone.

LET OP:

Ps. Raadpleeg je huisarts, als je ondanks de contra indicatie de cups toch wilt gaan gebruiken

Cupping therapie vervangt geen enkele medische behandeling. Stop niet met medicatie en vraag altijd aan uw behandelaar of deze therapie veilig voor u is en geen kwaad doet bij een andere behandeling. Veiligheid voor alles, het gaat om uw gezondheid en uw welzijn. Neem ook altijd eerst contact op met u huisarts of behandelend arts.